Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Hajtippek

Nem tudsz mit kezdeni a hajaddal?Mi segítünk!

A konty

Az enyhén zilált típus:

1. lépés: Kössük föl hajunkat lazán, egészen magasra (nem baj, ha egy két tincs az arcunkba lóg, sőt...). Szedjük nagyobb részekre az így elkészített lófarkat, majd fésűvel tupírozzuk át őket.

2. lépés: Minél rendszertelenebbül, tehát össze-vissza fogjuk össze a kócos tincseket, és tűzzük föl őket.

3. lépés: Néhány tincset külön tűzzünk a lófarok mellé. Akinek pedig nem elég dús a haja, az ehhez a frizurához igazán feltűnés nélkül használhat vendéghajat, hiszen csak a tincsek közé kell tűzni, és a probléma meg is oldódott.

A csiga:

1. lépés: Mindenekelőtt tudni kell, hogy ehhez a típusú kontyhoz egyenes hajra van szükség. Ha ennek a kritériumnak megfelelünk, fésüljük hátra hajunkat, és kössük lófarokba, ezúttal is magasra. Az esetlegesen kiálló hajszálakat zselé használatával rögzítsük a többihez. Legszebb természetesen frissen mosott hajból lesz!

2. lépés: Kenjünk egy kis hajzselét a tenyerünkre, majd fogjuk meg két kézzel a lófarok végét, és kezdjük el az egyik irányba csavarni, egészen addig, amíg az magától be nem tekeredik.

3. lépés: A feltekeredő copfból formáljunk csigát, úgy, hogy kívülről befelé vékonyodjon. Ahhoz, hogy a konty tartós legyen, közben centiméterenként csattal kell rögzítenünk, amihez türelemre van szükség, de az eredmény megéri a kitartást! Ha a csiga elkészült, szórjunk rá (lehetőle csillogó) hajlakkot.

Feltűzött

Ha van otthon elég hullámcsat, máris nyert ügyed van! Szárítás előtt a hajtövedre tegyél dúsítót. Ha megszáradt, hajtsd előre a fejedet, és az ujjaid segítségével fésüld át a fürtjeidet, rázd meg, és dobd hátra. A tarkód fölött fogd össze a tincseidet, és lazán tekerd fel őket, aztán rögzítsd hullámcsatokkal. A rendetlenkedő fürtöket is tűzködd hozzá. Ha kész vagy, húzz ki elöl egy-egy tincset mindkét oldalon, ez keretezi majd az arcodat. Akkor lesz szép, ha passzol egymáshoz a hajad és a csatok színe.

           Bubifrizura

A jól vágott hajat elég megmosni, és körkefe segítségével megszárítani. Ha kész, picit rázd meg a hajadat (ettől lesz természetes hatása), miközben cseppnyi lakkot permetezel rá, végül koronázd meg a művedet hajfényspray-vel. A körkefét akkor vedd a kezedbe, ha már majdnem teljesen száraz a hajad. Tincsenként tekerd fel, és különös gonddal száríts rá alulról a hajtövedre, majd tekerd le a már teljesen száraz fürtöt, így adhatsz a hajadnak tartást és formát egyszerre.

           Ékszerrel

Mindegy, hogy pár centis vagy szuperhosszú a hajad, egy szép ékszercsattal vagy egy köves hajráffal másodpercek alatt partiképessé teheted. Ne feledd, hogy a kevesebb több, tehát ha egy strasszos csatot viselsz, akkor fogd magad vissza a többi ékszerrel, pont elég egy hasonló köves fülbevaló. Vigyázat, csak frissen mosott hajjal szép!

           Hullámos

Most nagyon trendik a nagy hullámok, így néhány csavaróval tökéletes frizurát készíthetsz. A már csaknem száraz hajadat tekerd fel vastag csavarókra. Várd meg, amíg tökéletesen megszárad, majd óvatosan tekerd le a tincseket. Semmi fésű vagy kefe, az ujjaiddal lazítsd meg a fürtöket, és fújd be lakkal. Akkor lesz igazán szép, ha nem betonerősre és keményre fixáló lakkot használsz, hanem úgynevezett flexibilis hajlakkot. Ezek úgy rögzítenek, hogy közben engedik szabadon mozogni a frizurádat.

           Zselézve

Nem kell vele sokat vacakolni és hibázni sem lehet. Az extrarövid hajat egy kis hajkrémmel lehet alkalmivá tenni.Te is könnyen megteheted, ám arra vigyázz, hogy a vakszból picuri mennyiség is elég. Egy borsónyi mennyiséget dolgozz el az ujjvégeiden, aztán a tincsek végét morzsolgasd át vele, és végül simíts át néhány tincset egész hosszában, miközben formára igazítod őket. Kitűnően alkalmazhatod akkor is, ha nincs időd hajat mosni az alkalmi szereplés előtt! Arra ügyelj, hogy ha zselét használsz, akkor már se lakkot, se mást ne fújj a hajadra!

 

Ha személyre szóló hajtippet kérsz,csak szólj a vendégkönyvben!

Mya

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.